< PDI Personal Docent i Investigador

CSIF

Reclamacions.

 

INDEX

 

SOBRE EL REAL DECRETO 1325/2002-----SOBRE RETRIBUCIONES DEL PROFESORADO UNIVERSITARIO. Recibido el 17 de enero de 2002.
A quien corresponda,
Le respondo a este e-mail para decirle que la próxima vez que envíen una información como ésta se aseguren de hacerlo con más claridad, ya que ha dado lugar a confusión. Como profesora a tiempo parcial creí que podía beneficiarme de la retribución en cuestión, pero para mi sorpresa resulta que el profesor ha de ser funcionario previamente con dedicación a tiempo completo y antaño haber estado contratado a tiempo parcial y así ahora poder solicitar los sexenios de investigación. La próxima vez antes de enviar un e-mail informativo, asegúrense de que la información es suficientemente clara para los lectores. Atentamente,

RESPUESTA: Tomamos nota de tu sugerencia, aunque lo importante cuando se envía un mensaje, es para que en realidad se proceda a la lectura del Real Decreto o del tema que se incluye en la Web en la propia Web. Se evitan así confusiones. Siempre es interesante sacar una copia del documento que se adjunta a la Web para leerlo con calma. En este caso el R.D. 1325/2002 y su Corrección de errores y erratas. Aunque en principio no te afecte directamente, cuando seas funcionaria, podrás contabilizar todo el tiempo como si en realidad hubieses disfrutado de dedicación total en lo relativo al tema de investigación.
Podrás encontrar las sugerencias que nos han planteado otros compañeros en el apartado de la Web RECLAMACIONS y acto seguido clicando en PDI. Cordialmente.

SOBRE EL REAL DECRETO 1325/2002.......SOBRE RETRIBUCIONES DEL PROFESORADO UNIVERSITARIO. Rebuda el 14 de gener de 2003.
A la atención de quien corresponda,
Le escribo en referencia a un email que ustedes han enviado informando sobre el cambio en el factor reductor para pedir sexenios. En su email decía textualmente: "Buena noticia para los que tienen dedicación parcial y han realizado investigación." A mi entender, lo que esto quiere decir es que los profesores a tiempo parcial (como yo) pueden disfrutar de esta ventaja. Para mi sorpresa, y después de informarme, resulta que tan solo a los funcionarios a tiempo completo que anteriormente hayan trabajado a tiempo parcial pueden pedir estos sexenios. Me parece una falta de profesionalidad por parte de ustedes no proporcionar una información precisa y que no dé lugar a este tipo de confusiones tan molestas. Les ruego que a partir de ahora procuren enviar información menos publicitaria y mejor redactada, para bien de todos.

RESPUESTA: El que te ha informado es posible que no se haya leído el R.D. 1325/2002 que está en nuestra Web. Es el que os enviamos con nuestra nota que tu entrecomillas. Es posible que tampoco haya leído la CORRECCION DE ERRORES Y ERRATAS del mismo citado R.D. El apartado 4.1 del artículo 2 del R.D. 1086/1989, de 28 de agosto sobre retribuciones del profesorado universitario que se refiere a funcionarios de carrera de Cuerpos docentes universitarios en régimen de dedicación a tiempo completo dice textualmente: 4.1. El profesorado universitario podrá someter la actividad investigadora realizada cada seis años en régimen de dedicación a tiempo completo, o período equivalente si ha prestado servicio en régimen de dedicación a tiempo parcial, a una evaluación en la que se juzgará el rendimiento de la labor investigadora desarrollada durante dicho período.
El nuevo y válido dice:
4.1. El profesorado universitario podrá someter la actividad investigadora realizada cada seis años a una evaluación, en la que se juzgará el rendimiento de la labor investigadora desarrollada durante dicho período.
Como podrás observar se ha eliminado la parte marcada en negrita.
Es interesante que le hagas llegar este mensaje al que mal te ha informado para evitar confusiones con otros compañeros. Contrariamente no tendría sentido el haber publicado este Real Decreto. Este tema fue confirmado previamente vía telefónica ante el MEC.
Existen compañeros funcionarios que ya han solicitado de acuerdo con este R.D. su evaluación investigadora por períodos de seis años y siempre han disfrutado de dedicación parcial.
El apartado 5.5 del artículo 2 del Real Decreto 1086/1989, de 28 de agosto sobre retribuciones del profesorado universitario que se refiere a funcionarios de carrera de Cuerpos docentes universitarios en régimen de dedicación a tiempo completo dice textualmente: A efectos del cómputo de años para obtener el derecho a ser evaluado, el tiempo en que se haya prestado servicios en régimen de dedicación diferente a la del tiempo completo o asimilada, será valorado con el coeficiente reductor de 0,5.
El nuevo y válido dice:
Dos. Apartado 5.5 del artículo 2. Sin contenido.
O sea, que el antiguo queda anulado o borrado. Desaparece el coeficiente reductor del 0,5.
Aunque en principio no te afecte directamente, cuando seas funcionario, podrás contabilizar todo el tiempo como si en realidad hubieses disfrutado de dedicación total en lo relativo al tema de investigación.
Podrás encontrar las sugerencias que nos han planteado otros compañeros en el apartado de la Web RECLAMACIONS y acto seguido clicando en PDI. Cordialmente

Sobre l'eliminació del coeficient reductor per als professors funcionaris amb dedicació parcial. Rebut amb data 9 de gener de 2002.
Senyors: Sóc un professor associat. Voldria saber si jo entro en l'eliminació del coeficient reductor. Atentament,

RESPOSTA. Efectivament, de moment no et serveix, pero tingues en compte que si guanyes les oposicions repercutirà en favor teu, ja que podràs comptabilitzar tot el temps que suposadament hagis gaudit de dedicació parcial com a professor associat, d'idèntica manera com si haguessis gaudit de dedicació total.

Un altre avantatge és que, quant necessitis un informe sobre temes de recerca, moralment la universitat no podrà negar-s'hi i haurà de fer-ho d'acord amb l'esmentat Reial Decret, publicat a la nostra Web, d'eliminació del coeficient reductor.

Sobre eliminación del coeficiente reductor para los profesores funcionarios con dedicación parcial. Recibido con fecha 8 de enero del 2002
Hola. En realidad creo que sólo afecta a los profesores a tiempo parcial que son funcionarios (titulares a tiempo parcial), categoría que no es NADA habitual. Saludos.

RESPUESTA. La categoría de profesores titulares a tiempo parcial es más habitual de lo que parece y no hace falta salir de nuestra universidad para encontrar estos casos.

Respecto al componente específico por méritos docentes. Evaluación del complemento de productividad (quinquenios). Recibida con fecha 5 de mayo de 1999.
Nos surgen muchas dudas en las evaluaciones que un buen dia se le ocurrió poner en marcha al equipo rectoral de turno utilizando a los alumnos haciéndoles rellenar un cuestionario que ni ellos mismos idearon.
Aun no estando de acuerdo con este nuevo sistema, nos preguntamos,
¿Donde está la garantía de que son los alumnos del propio grupo quienes rellenan las encuestas y no alumnos o personas que nada tienen que ver con el grupo?. Poner cruces en las preguntas de la encuesta cualquiera puede hacerlo. ¿Dónde está esa garantía?. ¿Cómo evitar suspicacias?. ¿No sería mejor que cada alumno firmara con su nombre, apellidos y DNI en la encuesta?. Y aún en el caso en que los alumnos firmaran su encuesta, ¿no tendrían que hacerse dos más?. Una segunda encuesta al final de curso después de obtener sus calificaciones y la tercera al finalizar la carrera. ¿No es posible que desde estas perspectivas, los alumnos valoren de forma distinta a sus profesores?. Por otra parte, ¿por qué hemos de fiarnos de la empresa a la que el equipo rectoral abona sus nada despreciables facturas?.

RESPUESTA. Si una de las partes, de la que se conoce todo, debe ser juzgada, ¿por qué no conocer todo de la otra parte?. ¡Sería lo justo y lo más limpio!. En los tribunales de justícia cuando de juzgar a una persona se trata, se conocen el nombre y apellidos de los juzgadores.

REFERENTE AL PRIMER EJERCICIO DE LOS CONCURSOS PARA OPTAR A UNA PLAZA DE "TU" O DE "TEU". Recibido con fecha 25 de mayo de 1999.
¿Por qué el candidato debe presentar un proyecto docente y defenderlo, si después, una vez obtenida, no podrá ponerlo en práctica?.

RESPUESTA. Muchos de los profesores TEU’s o TU’s, sólo pueden impartir los programas que imponen los "coordinadores" de la asignatura correspondiente, e inclusive se les veta el poder realizar apuntes o material docente de la asignatura en cuestión, siendo esto un privilegio casi exclusivo del "coordinador".

MATAR PULGAS A CAÑONAZOS. Recibido con fecha 28 de mayo de 1999
Ante solicitudes de tipo económico, siempre se nos responde lo mismo. Que no hay fondos. Si tan mal estamos, ¿por qué alquilamos empresas ajenas a la UPC para evaluar al profesorado?. Dicen que este alquiler cuesta del orden de 32.000.000 de pesetas. ¿no sería más rentable emplear este dinero para mejorar el statu-quos del personal universitario?. Por una o dos evaluaciones malas, ¿vale la pena fastidiar al resto?. En una palabra se matan pulgas a cañonazos.

SOBRE EL PERSONAL CONTRACTAT. Rebuda amb data 23 d'octubre de 2002.
Hola, Em semblen interessants les seves esmenes, però permetin-me que els digui que s'han oblidat del professorat contractat actual. Els actuals professors contractats tenen experiència docent i investigadora, han sofert diferents concursos i la LUC no presenta cap transitori. No creuen vostès que tenim dret a adaptar-nos al nou marc? No pensen que la universitat no necessita una major estabilitat personal?. Moltes gràcies.

RESPUESTA. LA LOU conté diverses transitòries que es refereixen al personal contractat. En principi tots poden renovar per tres anys amb el mateix tipus de contracte administratiu. No hi ha cap raó perquè se'ls contracti en pitjors condicions, mentre s'aclareixen els nous tipus de contractes laborals en la LUC.

SOBRE LAS ALEGACIONES A LA LUC. Rebuda amb data 21 d'octubre de 2002.
Hola! Moltes gràcies. En general em semblen unes al·legacions dignes de debatre's. Estic d'acord amb moltes d'elles, encara que no puc deixar de fer-vos notar alguns dels paràgrafs del vostre document, per si es tractés d'algun error distret. "Es descarta a l'antic alumne perquè no pinta gens.". Tot és opinable, però no és de rebut la desafortunada forma d'expressar la vostra opinió. Addicionalment, no puc deixar de comentar que jo conec a molts antics alumnes que si podrien "pintar" molt, sense les limitacions que implica formar part dels "pintors professionals" de sempre (polítics amb interessos partidistes, membres de la Universitat, etc.). Certament, caldria regular millor la seva elecció, perquè aquesta figura no acabi sent exercida per un "pintor professional" disfressat (lo del sorteig que indiqueu en el resum final podria ser una forma). " Els 14 membres que representen a la Societat Catalana" "- Dues persones de confiança del "CURSI" (la figura de el "cursi" es repeteix diverses vegades en el vostre document...¿qui és? ¿es tracta d'un divertit joc de paraules ?) Salutacions. Cordialment.

RESPOSTA: Se'ns deurà perdonar, ja que en lloc de posar el text definitiu, vam posar l'esborrany. Estem d'acord que la frase, "Es descarta a l'antic alumne perquè no pinta gens" , és molt desafortunada, per Aquest motiu no apareix en el text final. El CURSI és l'abreujament de Conseller o Conselleria d'Universitats, Recerca i Societat  de la Informació.

SOBRE EL PERSONAL CONTRATADO EN LA LUC. Rebuda amb data 23 d'octubre de 2002.
Hola, Em semblen interessants les seves esmenes, però permetin-me que els digui que s'han oblidat del professorat contractat actual. Els actuals professors contractats tenen experiència docent i investigadora, han sofert diferents concursos i la LUC no presenta cap transitori. No creuen vostès que tenim dret a adaptar-nos al nou marc? No pensen que la universitat no necessita una major estabilitat personal?. Moltes gràcies.

RESPOSTA: LA LOU conté diverses transitòries que es refereixen al personal contractat. En principi tots poden renovar per tres anys amb el mateix tipus de contracte administratiu. No hi ha cap raó perquè se'ls contracti en pitjors condicions, mentre s'aclareixen els nous tipus de contractes laborals en la LUC.

ENCÀRREC ACADÈMIC I MOBBING. Rebuda amb data 3 de desembre de 2002
La UPC vol imposar com element bàsic per al control del treball dels professors el dit "Encàrrec Acadèmic Personalitzat". De fet ve gestant-se des de fa algun temps i en alguns Departaments ja s'ha està fent de forma experimental. Aquest invent consisteix que a cada professor se li assigna unes tasques de docència, investigació i gestió "adequat al perfil del professor" i al marge del que dicta la llei sobre la labor d'un professor. A més per a donar més idea que és "bo" per al professor es diu que es prepararà conjuntament amb el professor i la "Comissió encarregada de gestionar els encàrrecs" (Director del Departament Secretari i és clar els membres del Departament que els són afins) i que el susdit professor donarà la seva conformitat. Aparentment és molt bonic però, ¿on està el parany? Suposem que un Departament amb "n"  professors als quals per motius distints, a cadascun d'ells els apeteix durant el curs acadèmic, del com s'està preparant "l'encàrrec", dedicar la major part del seu temps a la investigació fent menys hores lectives de les quals per llei correspongui.
PREGUNTA: A tots es podrà complaure?
RESPOSTA: No!, Qui faria la docència? Per a la "Comissió", és fàcil donar solució. Sols cal analitzar quins són els professors que poden fer ombra als membres de la "Comissió" i ja tenim elegits als quals no només, no se'ls concedirà dedicar més temps a la investigació, sinó que se'ls farà fer la docència que els altres han deixat de fer. Per descomptat la "Comissió" ja s'encarregarà de "demostrar" (mobbing) a la resta de la comunitat universitària que als professors que no se'ls ha atorgat "l'encàrrec" que ells havien plantejat fer, és simplement per la seva incapacitat.
Això no només és un exemple del que podria passar si "l'encàrrec acadèmic personalitzat" s'engega. Està tret del que passa en algun Departament en els quals s'ha engegat dit "encàrrec", en forma de prova pilot.

RESPOSTA: És un bon plantejament i no et falta raó. L'encàrrec acadèmic efectivament va a ser motiu de futurs conflictes i molt especialment una forma d'engegar un mobbing descarat contra una bona part del professorat.

INFLACIÓN Y SUELDO. Recibido el 12 de noviembre de 2002.
Un acuerdo muy loable. Suben el sueldo un 2.5 % cuando la inflación será del 3.5 %. INSUPERABLE. No es que sea un economista pero, sí, tengo memoria. Este año la inflación está en el 3.6%. Además respecto a las retribuciones extras también recuerdo otra de hace unos años que no se pagó a los profesores de universidad por su "status especial". Con sindicatos como estos los asalariados y concretamente los funcionarios estamos cada año peor.

RESPOSTA: Tienes razón, pero sin sindicatos, quizás, ni ese 2'5% a todas luces insuficiente, se hubiese conseguido.
También fueron insuficientes e injustos los complementos salariales, puesto que el reparto debía de haberse realizado a la par. Si importante es la investigación, tanto o más es la docencia en un Centro cuya prioridad, creemos no estar equivocados, es la segunda.
Te invitamos, y te lo pedimos con deseos constructivos, que ayudes a los sindicatos con tus propuestas, ideas, para que los que nos dedicamos a estas tareas, intentemos con todos los medios disponibles hacerlas realidad. Entre todos se van consiguiendo cosas.
Recibe un cordial saludo de algunos profesores jubilados de la UPC

Exactitut al donar la informació. Rebut amb data 29 de novembre de 2002.
Miro a Novetats i no sé identificar la informació que diu el correu electrònic: "Acord entre Administració i sindicats publicat al BOE del 18 de novembre de 2002, (resolució de 15 de novembre de 2002 de la Secretaria de l’Estat". Suggereixo que als correus s'escrigui el títol EXACTE de la informació que es presenta a "Novetats".

RESPOSTA: Plenament d’acord. Gràcies.

Publicació de formats estàndard lliures. Rebuda amb data 20.11.2002
PROPOSTA: Si voleu que tothom llegeixi els vostres documents, haurieu de tenir en compte que som moltes les persones que NO treballem amb eines informatiques de propietari, per questions tecniques o ideològiques.  Per tant, seria bona idea que publiquessiu seguint formats estándard lliures com Text ASCII, PDF o postsript. Cordialment,.

RESPOSTA: D’acord

Deute econòmic amb els associats Rebut amb data 13 de novembre de 2002.
COMENTARI :  M'agradaria saber com està el tema dels diners que la UPC ens deu als associats, ja que durant anys ens ha estat pagant uns sous inferiors als aprovats en els pressupostos de l'Estat i publicats al BOE. Gràcies.

RESPOSTA:  En la proposta d’acord sobre el pagament dels diners que van deixar de percebre els associats per culpa dels errors endarrerits, l’equip rectoral presenta tres opcions.
OPCIÓ INICIAL: El pagament es farà amb quotes fitxes anyalment creixents, que es recullen a la taula següent:

Any

Quota €

Despesa

Persones afectades

2003

300

21%

627

2004

360

20%

505

2005

480

21%

423

2006

600

20%

366

2007

1860

18%

243

OPCIÓ 1 :  El pagament es farà amb quotes fixes anyalment creixents els tres primers anys. Els dos anys restants, les persones amb quantitats pendents en cobraran la meitat cada mes. Aquesta alternativa es recull a la taula següent:

Any

Quota €

Despesa

Persones afectades

2003

380

24%

627

2004

470

23%

487

2005

610

25%

403

2006

50% ( < o =  1048)

14%

309

2007

50% ( < o =  1048)

14%

309

 OPCIÓ 2 : El pagament es farà amb quotes fixes anyalment creixents, que es recullen a la taula 

Any

Quota €

Despesa

Personas afectades

2003

400

25%

627

2004

500

25%

485

2005

650

25%

395

2006

1000

20%

291

2007

1006

5%

107

No importa l’opció. El pagament es fará cada any a la nòmina del mes de gener.

El total del deute és:

COMPLEMENT ESPECIFÍC  (903.104,82 Euros)

COMPLEMENT DESTÍ             (4.049,99 Euros)

COMENTARI: He rebut la documentació relativa a la proposta d'acord sobre el pagament dels errors endarrerits als associats, del 5/11/2002. Sembla ser que l'opció 2 ja és acord des del 7/11/2002. Gràcies. Rebut amb data 25.11.2002.

REFLEXIONS SOBRE L’US DE LA LLENGUA. Rebut amb data 22 d’octubre de 2002
Trobo molt desencertada l'objecció que feu a l'article 6 -sobre la llengua- de la LUC. Tot i intentar utilitzar arguments correctes de respecte a la llibertat, el subconscient traeix la persona que ha escrit aquesta objecció mostrant el seu veritable motiu quan diu textualment: “El excesivo hincapié de que el catalán es la lengua propia de las universidades catalanas puede conducir, a la corta o a la larga, a exigencias de conocimiento del idioma catalán como condición obligatoria o como mérito relevante para el acceso a cualquier tipo de plazas de las universidades catalanas.”

És a dir, aquesta persona té por que a Catalunya s'exigeixi el coneixement del català. Diu "Nunca el idioma en un país bilingüe, puede ser motivo de incentivos a favor del uno y en contra del otro". En canvi li sembla perfectament normal que la mateixa constitució digui (segons ell mateix cita al text):

"Tots els espanyols tenen el deure de conèixer-la [la llengua castellana]". Així doncs, és la pròpia Constitució la que obliga al coneixement d'una llengua, en aquest cas la castellana, i, per tant; efectúa una greu discriminació lingüística. A partir d'aquesta base no hi ha força moral de posar objeccions a una llei que, sense obligar,  pretén potenciar l'ús d'una altra llengua.

Tan de bo l'Estatut fos tan clar com la Constitució i digués que tots els catalans tenen el deure de conèixer la llengua catalana i el dret d'usar-la.

RESPOSTA: Mai està, ni estarà, en el nostre anim anar contra la nostra llengüa, és la nostra llengüa, pero creiem que no s’han de veure “fantasmes” on no n’hi ha. El que es pretén és que l’idioma no sigui un fre per fer arribar la “ciència” als altres. Cadascú s’ha d’expressar en l’idioma que desenvolupi amb més facilitat. No creiem en imposicions. La llengua ha d’arribar per amor, no per temor. A Catalunya tenim la sort de dominar el català i el castellà; algunes persones, més un idioma que l’altre.

IMPAGAMENT DELS ENDARRERIMENTS DES D'EL 1993 AL 2001 ALS PROFESSORS ASSOCIATS A TEMPS PARCIAL Rebuda el 12 de febrer de 2003

Benvolguts companys,
Darrerament, el professorat associat a temps complet ha rebut el primer pagament dels famosos endarreriments deguts a discrepàncies amb el BOE des de 1991.
Aquestes discrepàncies també afectaven als professors associats a temps parcial (el vostre sindicat ja ho va comprovar i publicar en el seu moment), però aquests últims NO han rebut cap pagament.
La secció de personal diu que l'acord que es va signar per al pagament dels endarreriments no afecta els PA a TP.
Em podríeu dir alguna cosa d'aquest tema? Perquè se'ns nega al dret a recuperar el que ens correspon? (deute que, per als PA 6+6 tipus I, supera les 150.000 Pta)
Si volen crear la figura del "professor mecenes" (professor ric a qui sobren els diners, que es dedica a la protecció de la Universitat) que la crein, però aquesta definició no és la de professor associat a temps parcial. Tots sabem que molts d'ells dediquen tota la jornada a la universitat i sobreviuen com poden.
Sigui com sigui, penso que s'han de retornar a cadascú els diners que li pertoquen. Rebeu una cordial salutació.

RESPOSTA. Entenem que la secció de personal no pot acordar res que estigui en contra d'un deute i menys quan es tracta de nòmines. El que es va fer a partir de l'any 1991 és tan irregular que es podria portar als tribunals de justícia. No es pot jugar amb els sous de les persones (treballadors). És més, els endarreriments s'han d'abonar amb interessos i posar al dia el tema de la Seguretat Social. Teniu tota la raó i si cal es pot arribar fins on sigui. En el punt 5 del nostre Full Informatiu núm. 86 de gener del 2002, venien especificades aquestes diferències en funció de la Resolució de 2 de gener de 2001 (BOE 03.01.2001). És possible que el deute sigui superior, ja que el càlcul hauria d'estar referit a la data de la publicació del nostre Full Informatiu núm. 86.

IMPAGAMENT DELS ENDARRERIMENTS DES D'EL 1993 AL 2001 ALS PROFESSORS ASSOCIATS A TEMPS PARCIAL Rebuda el 14 de febrer de 2003

Bon dia,
La secció de personal de la UPC ha respost a la qüestió dels endarreriments als Associats a Temps Parcial al "Torn Obert del consell de direcció" on també vaig fer la consulta.
La resposta és que, malgrat la diferència mensual entre BOE i UPC, el total ANUAL és el mateix. Això és degut a que es compensa amb les dues pagues extres (el sou base de la UPC era més elevat que el del BOE).
Això solucionaria el problema només si efectivament es cobren pagues extres. El problema és que hi ha professors a temps parcial que són també professors a instituts o treballen en altres organismes públics, que NO cobren pagues extres. Per tant continua estant pendent la solució a aquest desajust.

RESPOSTA. Continueu tenint raó. El que no va cobrar pagas extras té dret a cobrar les diferències. És fàcil saber-ho mitjançant els arxius de l'UPC. El deute, llevat d'error o omisió, pujaria a 1.153,37 euros (191.904 ptas)

ENDARRERIMENTS DEUTE ASSOCIATS (Rebuda amb data 14 de febrer de 2003)
No sé si sou a qui m'he d'adreçar però tinc el següent dubte: Els prof. associats doctors no tenen cap mena de dret a sexennis oi?

RESPOSTA. Efectivament, però la feina feta se't consolidarà en el moment que prenguis possessió de la corresponent plaça com a funcionari.
Si no vas a l'habilitació d'acord amb la Llei d'Universitats de Catalunya (LUC) se't valorará aquest període prèvia valoració de mèrits davant de l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari (AQU), per reconèixer-te uns complements autonòmics.
Cordialment.

ENDARRERIMENTS DEUTE ASSOCIATS QUE HAN PERDUT LA VINCULACIÓ AMB LA UPC. (Rebuda amb data 14 de febrer de 2003)
Hola, Referent als endarreriments que corresponen als associats a temps parcial que no arriben a tipus I (vull dir els que no cobren pagues), i ja han perdut la vinculació laboral amb la UPC o la poden perdre a curt/mig termini, què passarà?, Implica això que no tenen dret a cobrar aquesta quantitat que els hi pertoca?, se'ls hi farà arribar la informació pertinent? Gràcies,

RESPOSTA. Tant si perdeu com no la vinculació amb l'UPC, si despres de fer els números, surt deute, la universitat te l'obligació d'abonar les diferències. Ha de ser la universitat la que ha d'enviar la informació a TOTS als que se'ls hi deuen diners, sense excusa de cap classe. La CSI*CSIF així ho va defensar a la Taula Negociadora del dia 18 de juny de 2002. La CSI*CSIF va plantejar el perjudici que s'ha fet a aquets professors amb el tema de la Seguretat Social i de cara a la jubilació. Davant d'aquest plantejaments es va consultar al Cap de Personal el cost d'aquest arrenjament. Aquest cost seria d'un 30% de més sobre el deute total. Aquest deute total és de 907.154,81 euros (150.937.860 ptas) des de l'any 1993 al 2001. També es va plantejar la qüestió d'abonar el deute a aquells que ja no eren professors. La Universitat disposa de les seves adreces particulars que no ens han volgut proporcionar en base de l'intimitat. Esperem que el bon fer dels actuals governants aboni el que es deu a tothom. Ben cordialment.

Comentarios a los criterios generales para la evaluación docente del profesorado de las universidades catalanas publicado en el punto 4 de vuestra hoja informativa núm. 92 (Recibida con fecha 20 de febrero de 2003)
Después de haber leído en vuestra hoja informativa, los comentarios relativos a “Criteris generals per a l’avaluació docent del professorat de les Universitats públiques catalanas”, he decidido leer dicho proyecto, después de lo cual he de daros la razón en vuestras observaciones y me permito añadir otra.
Respecto al apartado “4.2 Dimensions a avaluar en l’activitat docent del professorat” y dentro de este el apartado “3. Innovació docent i participació directa en la millora de la docència i la formació”. Podría estar bien si no fuera que en algunos Departamentos de nuestra Universidad sólo permiten dirigir seminarios, proyectos, impartir seminarios publicar material docente a algunos privilegiados autonombrados coordinadores, responsables ... de las asignaturas. Esto supone que los demás profesores que no forman parte de esta élite, pasen a tener directamente valoración cero en dicho apartado. Salvo que se añadiera en el proyecto que “los profesores que no se les permite ninguna de estas actividades pasarán a tener valoración máxima en este apartado, ya que no se tendrá ningún motivo para restarles puntuación”.

RESPUESTA. Estamos completamente de acuerdo con tu observación. De hecho tendríamos que ir un poco más allá, y lo correcto sería que haciendo uso de la (ya inexistente) libertad de cátedra cada profesor preparara con esmero su programa y su material docente, y cumpliendo con sus horarios su evaluación ha de ser positiva.

Sugerencias Sindicales (Recibido con fecha 24 de febrero de 2003)

Hola, Soy un asiduo lector de vuestra Web y  deberíais tener en cuenta los siguientes puntos:

1. INDEPENDENCIA DEL PODER CONSTITUIDO. Se debe ser genuinamente independiente y no estar vinculado a ningún partido político organizado ni a las estructuras de los poderes vigentes.

2. SENSIBILIDAD POR LA LIBERTAD PERSONAL. Se debe ser plenamente conocedor de la gran importancia que las prácticas de mobbing (Acoso psicológico en el trabajo) tienen en la universidad pública española y de los efectos negativos que dichas prácticas producen en las personas, por lo cual se debe participar activamente en los foros nacionales de Acoso Psicológico en el Trabajo. Se debe de estar en condiciones de asesorar y apoyar a los acosados.

3. CORRUPCIÓN UNIVERSITARIA. Toda persona que sea víctima de situaciones injustas debe encontrar en los sindicatos el apoyo en la identificación y resolución de sus problemas y la defensa jurídica en situaciones constitutivas de delito.

4. FONDOS PÚBLICOS.  Se debe estar plenamente comprometido con la vigilancia y la auditoria de las actividades económicas que realiza la universidad controlando estrechamente la utilización de los fondos públicos y tratando de evitar en cualquier caso la mala utilización de los mismos.

5. PROMOCIÓN JUSTA. TRATO IGUALITARIO. El sistema de promoción del profesorado en el marco de la LAU ha estado extraordinariamente viciado y la endogamia ha sido el eje rector de los concursos. El nuevo marco jurídico de la LOU y la LUC plantea nuevos retos no exentos de peligro. Se debe defender al profesorado en los concursos que no se desarrollen dentro del contexto del nuevo marco legislativo.

6. LEGISLACIÓN.  Dar a conocer la legislación administrativa y laboral vigente para que cada profesor pueda interpretar sus situaciones personales y contribuir eficazmente a la defensa de situaciones justas y equitativas.

7. ILUSIÓN Y ESPERANZA DE FUTURO. Fortalecer una organización donde encontrar compañeros dispuestos a trabajar por la defensa de causas nobles y justas.

RESPUESTA: Nos parece muy bien.

LA U.P.C., DESDE LA APROBACIÓN DE LA LRU HASTA EL PRESENTE, SOLO HA CONVOCADO PLAZAS DE LA CATEGORIA INFERIOR (ATP-1),EMPLEANDO PROCEDIMIENTOS NADA TRANSPARENTES EN LA ADJUDICACIÓN DE PLAZAS TIPUS II. Recibida el 13 de junio de 2003

hola,
recentment han sortit convocades places a les universitats catalanes. Sorprén comprovar que la UPF convoca places d'associat a temps parcial tipus II i III (ATP-2 i ATP-3) mentre que la UPC sempre ha fet servir la categoria inferior (ATP-1). Més encara tenint en compte que sembla que no hi ha un procediment
prou transparent en l'adjudicació de les poques places de tipus II (promoció de tipus 1 a 2 amb criteris poc clars). Referent a les places a temps complert, també sembla que la UPF ha fet servir la categoria ATC-4, mentre que a la UPC ja li va bé fer servir ATC-2 i ATC-3. ¿No caldria dignificar els sous de la UPC i com a minim equipar-los a les altres universitats públiques catalanes? Gracies

RESPOSTA. Tienes razón. Nada impide que se puedan convocar directamente plazas de asociados tipus II y tipus III (ATP-2 y ATP-3).
Basta entrar en el Real Decreto 1086/1980 de 28 de agosto sobre retribuciones del profesorado universitario (BOE núm.19 de 22 de enero) y en el artículo 7 párrafo “a” sobre profesores asociados y visitantes leemos: Para los Profesores asociados podrán establecerse por la Universidad tres tipos de retribución excluidos trienios. Excepcionalmente, en atención a méritos relevantes y únicamente para dedicación a tiempo parcial podrá establecerse un cuarto tipo de retribución. La Universidad aprobará los requisitos generales de contratación y el número de plazas de Profesores asociados que correspondan a cada tipo de retribución de acuerdo con las necesidades docentes y las disponibilidades presupuestarias. Los conceptos y las cuantías de las retribuciones que correspondan a los mencionados tipos serán las siguientes:
Tipo 1º a tiempo completo (37,5 horas) y a tiempo parcial (12 horas). Sueldo más complementos = P.1
Tipo 2º a tiempo completo (37,5 horas) y a tiempo parcial (12 horas). Sueldo más complementos = P.2
Tipo 3º a tiempo completo (37,5 horas) y a tiempo parcial (12 horas). Sueldo más complementos = P.3
Tipo 4º a tiempo parcial (12 horas). Sueldo más complementos
Siendo P.1 menor que P.2 menor que P.3 (P.1 < P.2 < P.3). Por hacer el mismo trabajo se podía contratar directamente las categorías superiores mucho mejor pagadas. La UPC por lo tanto siempre se ha decantado por la precariedad de los sueldos.
Por otra parte en el R.D. 74/2000 de 21 de enero que modifica parcialmente el Real Decreto 1086/1989, de 28 de agosto, sobre retribuciones del profesorado universitario, se modifica dicho artículo, párrafo “a” en lo que se refiere al Tipo 4º, que permite la dedicación a tiempo completo si se está en posesión del título de Doctor.
Veamos como efectivamente otras universidades convocan directamente los tipos más altos o de más categoría económica (tipus II y III) para realizar el mismo trabajo que el de categoría inferior (tipus I).
RESOLUCIÓ de 12 de maig de 2003, de convocatòria de concurs públic per a la provisió de places de personal académic, associats, en règim de contractació laboral per al curs 2003-2004 (núm.convocatòria 1/2003). (DOGC NÚM. 3885 – 16/05/2003 – Pàg. 10.102) (Cliqueu per veure-la).
¿Por que en la UPC siempre se han convocado solamente plazas del tipus 1º, precisamente la más económica e inmediatamente el equipo rector de la universidad se inventó un ascenso escalonado, primero a tipo 2º y después a tipo 3º, de cuyo ascenso escalonado no dicen nada las normas publicadas en el BOE?.
El promotor de esta “idea” sabrá que motivos “mezquinos” “avarientos” y “escondidos” le llevaron a ponerlo en práctica. La JPA ahora JPDI con su mayoría “quasi insultante de los que ahora tiene en sus manos el poder” no hizo nada para impedir la precariedad de esos contratos tolerando el invento del ascenso escalonado, que era, es y será un procedimiento fenomenal para dominar a las masas.

El que ha seguido nuestras Hojas Informativas sabrá que siempre nos hemos opuesto a la arbitrariedad y a la poca transparencia de actuar en todas las épocas de nuestros gobernantes. Cordialmente.

Retribucions universitàries de l’Estat i la Generalitat. Rebuda el 18 de juliol de 2003.

Acabo de llegir les reflexions que hi ha darrere del quadre comparatiu entre les retribucions universitàries de l'Estat i la Generalitat, i la veritat és que no sé qui les ha escrit ni si el vostre sindicat les subscriu, però em semblen unes reflexions del més pur estil franquista. Feia temps que no llegia coses amb aquest regust, venint de nosaltres mateixos (si és que ho ha escrit algun català, això, és clar).

Amb l’opressió a la qual el Govern espanyol actual està sotmetent el nostre país, encara els abonem el terreny amb aquesta mena de reflexions, amb les quals se suposa que la Generalitat atorgarà les seves places amb favoritismes amb les quals sembla que sàpiga greu que es pugui esgarrapar una mica més d'autonomia de la ja prou esquifida que tenim... Així no serem mai un país lliure.

Si us plau, traieu-me de la llista de distribució del vostre sindicat.

Gràcies anticipades.

RESPOSTA: Davant les reflexions que acabem de rebre recomanem que, abans d’enviar segons quins escrits, es llegeixi molt objectivament la Llei d’universitats catalana, en la qual no s’observa per enlloc ni transparència ni objectivitat. És una llei que servirà per a uns “molt poquets”, però no per a TOTS ELS CATALANS.

És molt possible que vostè (en general), se senti amb les nostres reflexions com un dels perjudicats, ja que, si com a FUNCIONARI de l’Estat estigués cobrant 29.707,86 euros per any, en renunciar al funcionariat per reconvertir-se en un professor d’un dels cossos universitaris de la Generalitat de CIU, passaria a cobrar possiblement 36.000 euros per any o més. Què és el que es defensa, la butxaca o la integritat d’un país?

O bé, si al seu costat treballés un funcionari de la Generalitat fent el mateix que vostè i cobrant 36.000 euros per any o més, podríem oferir-ho com a exemple de PAIS o de DISCRIMINACIÓ?. Estaria vostè personalment content? Ho consideraria un exemple de franquisme o de catalanisme?

Si es vol una Catalunya lliure no ens sembla malament, sempre que l’objectivitat, la transparència, el finançament, la justícia, etc. siguin els eixos fonamentals d’un país, però en igualtat de condicions per a tots els catalans.

El que no s’entén és què té a veure el franquisme amb una taula comparativa del que estan cobrant els funcionaris i el que cobraran els professors que pertanyin als cossos d’universitats de la Generalitat difosa en un document proporcionat per la mateixa Generalitat.

Finalment, des de quan pel fet de ser català s’ha d’estar reprimit per expressar-se lliurement?

Salutacions cordials.

 

 

 

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .