<< Notícies
< Aneca

CSIF

ANECA retira la “llista negra de revistes”.


Per fi i d'acord amb les peticions de CSIF, ANECA retira l'informe “Anàlisi bibliomètrica i impacte de les editorials open-access a Espanya” (2021).

En compartir la necessitat d'abordar l'avaluació de la qualitat dels articles científics i no només de les revistes on es publiquen, de considerar l'impacte social de la recerca des d'una perspectiva més àmplia, o d'avançar cap a models d'avaluació més qualitatius , ANECA retira aquest informe perquè no es consideri, en cap cas, un document de referència en l'avaluació dels seus programes.

Veure comunicat d'ANECA a l'enllaç >>

Com recordareu fa unes setmanes CSIF, en reunió amb la directora de l'ANECA, va tornar a denunciar l'aplicació a les acreditacions per part d'algunes comissions de criteris que no coincideixen amb els publicats (per exemple, la mal anomenada “llista negra de revistes”) ), cosa que genera indefensió i impossibilitat de realitzar al·legacions precises, concretes i adequades al PDI sol·licitant.

Ens alegrem que finalment es posi límit al mal ús d'aquesta llista per part d'algunes comissions d'avaluació i des de CSIF insistim en la necessitat que les resolucions s'ajustin escrupolosament als criteris publicats i no presentin aplicacions retroactives.

Aprofitem per incloure altres notícies d'interès d'ANECA:

26 de juny de 2023


 

CSIF

CSIF. Sector d'Universitats de Catalunya.  csif@upc.edu   Visitants .